Öğretimde Planlama Ve Değerlendirme Deneme Sınavı Sorusu #687333

Etkinlik kitabı
Gelişim Gözlem Formu
Kavramlara Aylık Eğitim Plan¬larında Yer Verme Durumu Çizelgesi
Kazanım ve Göstergelere Aylık Eğitim Planlarında Yer Verme Durumu Çizelgesi
Öğretmenin etkili ve dengeli bir aylık eğitim planı yapması için yukarıdakilerden hangisinden/hangilerinden yararlanması gerekmektedir?


Yalnız I

I, III ve IV

Yalnız III

I, II, III, IV

II, III ve IV


Yanıt Açıklaması:

Öğretmenin o ay için alması gereken kazanımları, ilgili göstergeleri ve kavramları belirleyebilmesi için, çocukları rutin olarak gözlemlemesi ve gözlemlediği gelişim özelliklerini Gelişim Gözlem Formuna kaydetmesi gerekmektedir. Gözlemlerden elde edilen bilgiler doğrultusunda çocukların desteklenmesi gereken gelişim özelliklerinin dikkate alınması önemsenmelidir.
Öğretmen, her ay planında yer verdiği kavramları Kavramlara Aylık Eğitim Planlarında Yer Verme Durumu Çizelgesine; kazanım ve göstergeleri ise Kazanım ve Göstergelere Aylık Eğitim
Planlarında Yer Verme Durumu Çizelgesine kaydetmelidir. Öğretmenin o ay üzerinde durduğu kavram, kazanım ve göstergeleri kayıt altına alması çocuğun sadece belli gelişim alanlarında desteklenmesinin önüne geçecek ve çocuğa çok yönlü gelişme fırsatı sunacaktır. Bu durum aynı zamanda öğretmenin etkili ve dengeli plan yapmasına da olanak sağlayacaktır.

Yorumlar
  • 0 Yorum