Okulöncesinde Drama Deneme Sınavı Sorusu #561716

Aşağıdakilerden hangisi tanımsal düzey ile ilgili doğru bilgileri içermektedir?


Bu düzeye gelindiğinde, çocuklara drama etkinliği sırasında yaşadıkları ile kendi gerçek yaşantıları arasında ilişki kurabilmeleri yönünde sorular sorulur.

Tartışmada, çocuklara etkinlik sırasında farklı rollerde ya da durumlarda neler hissettikleri sorulur .

Bu düzeyde çocukların canlandırılan olay, durum ya da rolleri adlandırmaları, tanımlamaları istenir.

Dramaya katılan çocuklar, oynadıkları drama etkinliğinde değişiklik yapmaya, oyunu kendi istek ve tercihleri yönünde geliştirmek üzere cesaretlendirilir ve yönlendirilirler.

Drama etkinliğinin hemen sonrasında, tartışmaya girişmeden önce çocukların biraz önce yaşadıklarını, gözlerini kapatarak, zihinlerinde canlandırmalarına dayanır.


Yanıt Açıklaması:

Drama etkinliği sonrası yapılan tartışmaları birbirini izleyen altı düzeyden oluşur. zihinde canlandırma düzeyi, tanımsal düzey, duygusal düzey, bilişsel düzey, yaşantısal düzey, etkinliği geliştirme düzeyi. Tanımsal düzeyde çocukların canlandırılan olay, durum ya da rolleri adlandırmaları, tanımlamaları istenir. Böylece bir yandan çocukların etkinliği hatırlamaları, bir süreç olarak incelemeleri sağlanır, diğer yandan öğretmen, çocukların yaşadıklarını nasıl algıladıkları ve anlamlandırdıkları hakkında bilgi sahibi olur.

Yorumlar
  • 0 Yorum