Okulöncesinde Drama Deneme Sınavı Sorusu #572825

"Öğretmen hazırladığı günlük plana göre pazartesi günü çocuklara mevsimler ile ilgili resim çalışması yaptırmayı planlamaktadır. Bu çalışma için çocuklar; boya kalemleri,poşet,patlamış mısır,yaprak,ip, kumaş gibi çok çeşitli malzemeleri kullanabileceklerdir. Çalışma sonrasında öğretmen, öğrencilere mevsimler ile ilgili bir kaç şarkı öğretmeyi de planlamaktadır."

Yukarıdaki çalışma örneği okulöncesi eğitim kurumlarında günlük planda yer verilmesi gereken hangi etkinlik/etkinlikler ile ilgilidir?


Müzik/Sanat

Okuma-yazmaya hazırlık etkinlikleri

Oyun ve hareket

Fen ve matematik

Drama/serbest zaman etkinlikleri


Yanıt Açıklaması:

Okulöncesi eğitim öğretmenleri günlük planda yer verilmesi gereken etkinlikleri farklı günlere bölerek ve o günkü amaç ve kazanımlara uygun olarak seçer, bir yada birkaçını aynı anda uygulayabilir. Okulöncesi eğitimde günlük planda yer verilmesi gereken etkinlikler; serbest zaman etkinlikleri, türkçe, oyun ve hareket, müzik, fen ve matematik, okuma-yazmaya hazırlık etkinlikleri, drama, sanat, alan gezileridir. Örnekte ise öğretmen değişik malzemelerle resim çalışması yaptırarak sanat etkinliğini ve sonrasında çocuklara şarkılar öğreterek müzik etkinliğini kullanacaktır. 

Yorumlar
  • 0 Yorum