Okulöncesinde Matematik Eğitimi Deneme Sınavı Sorusu #586658

Aşağıda yer alan problemlerden hangisi toplama ve çıkarma problemlerine ilişkin yapılan sınıflandırmalardan eşitlik – fark bilinmeyen türüne örnektir?


Ahmet’in 9 kalemi vardı. Birkaç tanesini Sezen’e verdi. Ahmet’in şimdi 4 kalemi kaldı. Ahmet Sezen’ kaç kalem vermiştir?

Ahmet’in 4 kalemi vardı. Sezen birkaç tane daha şeker verdi. Ahmet’in şimdi toplam 9 şekeri var. Sezen kaç şeker vermiştir?

Ahmet’in birkaç şekeri vardı. Sezen 5 tane daha verdi. Ahmet’in şimdi toplam 9 şekeri var. Ahmet’in başlangıçta kaç şekeri vardı?

Ahmet’in 4 kırmızı kalemi ve birkaç tane de siyah kalemi vardı. Ahmet’in toplam 9 kalemi vardı. Ahmet’in kaç tane siyah kalemi vardı?

Ahmet’in 9 kalemi vardı. Sezen’in 5 kalemi vardı. Sezen’in Ahmet’le aynı sayıda kalemi olması için kaç kalemi daha olması gerekir?


Yanıt Açıklaması:

A seçeneğindeki örnek değişim-çıkarma-değişim bilinmeyen türüne örnektir. B seçeneğindeki örnek değişim ekleme-değişim bilinmeyen türüne örnektir. C seçeneğindeki örnek değişim-ekleme-başlangıcı bilinmeyen türüne örnektir. D seçeneğindeki örnek parça-parça-bütün-parçası bilinmeyen türüne örnektir. E seçeneğindeki örnek ise eşitlik-fark bilinmeyen türüne örnektir. Dolayısıyla cevap E seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum