Okulöncesinde Materyal Geliştirme Deneme Sınavı Sorusu #475308

Aşağıdakilerden hangisi Merrill’e göre okulöncesinde iki boyutlu öğretim materyallerini seçerken ve kullanırken dikkat edilmesi gereken bir takım noktalar arasında yer alır?


İki boyutlu öğretim materyalleri öğretim içeriği ile uyumlu, öğretim içeriğini tamamlayıcı ve öğretim içeriği ile bütünleştirilmiş olmalıdır.

Özellikle okulöncesinde basit, açıklıkla algılanır, öğretim içeriği ile doğrudan ilişkilendirilebilecek ana fikre sahip iki boyutlu öğretim materyalleri kullanılmalıdır.

Öğretim içeriğini desteklemesi gereken iki boyutlu öğretim materyalleri karmaşık ve kalabalık ise karmaşıklık sadeleştirilerek, konulara göre ayrıştırılarak ve basitten karmaşığa doğru bir yol izleyerek sunulmalıdır.

İki boyutlu öğretim materyallerinin öğretim sürecini destekleme amacıyla kullanımı etkileşimli hale getirilmeli, öğrencilerin aktif katılımı sağlanmalı ve öğrenciler iki boyutlu öğretim materyallerini kullanma, izleme, tekrar etme ve kontrol edebilme olanaklarına bireysel olarak sahip olabilmelidirler.

Hepsi.


Yanıt Açıklaması:

Seçeneklerin hepsi Merrill’e göre okulöncesinde iki boyutlu öğretim materyallerini seçerken ve kullanırken dikkat edilmesi gereken bir takım noktalar arasında yer almaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum