Okulöncesinde Materyal Geliştirme Deneme Sınavı Sorusu #463453

Aşağıdakilerden hangisi dijital ortamlarda sunulan bir mesajın gereğinden fazla çoklu ortam olanakları içermesi nedeni ile oluşabilecek bir durumda karmaşıklığın çözümü ile ilgili değildir?


Dijital ortamda iletilmek istenen görsel mesaj hedef kitleye uygun ve basitçe düzenlenmelidir.

Mesaj tasarımının karmaşıklığı hedef kitlenin yaş grubuna, ilgi, beklenti, bilişsel nitelikler ve beceri düzeyine göre düzenlenmelidir.

Görsel mesajın içeriği tasarlanırken gereğinden fazla görsel mesaj içeren uyarıcı kullanılmamalıdır.

Dijital ortamlarda, görsel mesajın farklı kanallara iletim olanağı dikkate alınırken çoklu kanalların karmaşa yaratmasından kaçınılmalıdır.

Görsel mesaj kullanıcının ihtiyacına karşılık verir biçimde doğrudan tasarlanmalı, mesajı soyut hale getirmemek için ihtiyaç dışındaki etkileşimlerden kaçınılmalıdır.


Yanıt Açıklaması:

Görsel mesaj bileşenleri düzenlenirken olası bir karmaşıklığı gidermek için şunlar yapılabilir:

  • Dijital ortamda iletilmek istenen görsel mesaj hedef kitleye uygun ve basitçe düzenlenmelidir.
  • Mesaj tasarımının karmaşıklığı hedef kitlenin yaş grubuna, ilgi, beklenti, bilişsel nitelikler ve beceri düzeyine göre düzenlenmelidir.
  • Görsel mesajın içeriği tasarlanırken gereğinden fazla görsel mesaj içeren uyarıcı kullanılmamalıdır.
  • Dijital ortamlarda, görsel mesajın farklı kanallara iletim olanağı dikkate alınırken çoklu kanalların karmaşa yaratmasından kaçınılmalıdır.

E şıkkında yer alan çözüm ise oluşan karmaşıklığın çözümü için değil soyutluktan kaçınmak için yapılabilecek bir çözüm önerisidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum