Okulöncesinde Öğretim Teknolojileri Ve Materyal Tasarımı Deneme Sınavı Sorusu #585701

I. Kendileri hakkında daha fazla bilgi edinmek için standart olmayan ölçekler (ip, oyuncak bebek gibi) kullanarak ölçümler yaparlar. II. Benzer ve farklı şekildeki nesneleri eşleştirdikleri veya karşılaştırdıkları zaman ayrım yapabilme becerilerini geliştirirler. III. Boşluk kavramını bloklarla çalışma ve yapılaşma etkinlikleri ile öğrenebilirler. Okulöncesi çocuklarla ilgili yukarıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?


Yalnız I

Yalnız II

Yalnız III

I ve II

I, II ve III


Yanıt Açıklaması:

Boşluk

Okulöncesi çocuklar boşluk (yer) kavramını çok çeşitli şekillerde öğrenirler. Görsel ve plastik sanatlar, bloklarla çalışma ve yapılaşma etkinlikleri onlara gerekli verileri sağlamaktadır.

Şekil

Çocuklar şekil kavramını da çok çeşitli şekillerde öğrenirler. Çocuklar benzer ve farklı şekildeki nesneleri eşleştirdikleri veya karşılaştırdıkları zaman ayrım yapabilme becerilerini geliştirirler.

Büyüklük (Hacim)

Çocuklar kendileri hakkında daha fazla bilgi edinmek için standart olmayan ölçekler kullanarak ölçümler yaparlar. Boyları, kiloları, ayaklarının uzunluğu vb. konularda ip, küpler (bloklar), pastel kalem veya bir bebek onların standart olmayan ölçekleri olabilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum