Organizasyonlarda Davranış Deneme Sınavı Sorusu #929447

Aşağıdakilerden hangisi günümüz örgütlerinde oynanan politik oyunlar ve kısır çekişmelerin içinde yer alan "Basiretli Davranma (basamak basamak ilerleme)" taktiği ile ilgilidir?


Bir örgütte güç kazanmanın yollarından biri etkililiği bariz bir koalisyonu önemli departmanların üyeleri veya üst-düzey yönetimden birileri ile oluşturmaktır.

Satın alınan firmaların kıdemli yöneticileri kovulmayıp statüsü düşürülerek örgütte barındırılırsa yönetici gücenir, kin tutar ve öç almak için fırsat kollar.

Çıkarlarını korumak veya daha fazla çıkar elde etmek amacıyla oluşmuş veya oluşabilecek koalisyonları bozmak üzerine kurulu bir stratejidir.

Doğru kişilerin dikkatini çekmek amacıyla belli bir proje veya görevde kişinin kendisini, gerekirse katkısını abartarak da olsa, ortaya koymasını içeren bir stratejidir.

Başkalarının işbirliği ve güvenini kazanmak amacıyla, ani ve büyük değişiklikler yapmak yerine, daha kolay kabullenilebilecek küçük adımlarla  ve yavaş yavaş gitmeyi anlatan bir stratejidir.


Yanıt Açıklaması:

Basiretli davranma (basamak basamak ilerleme) – Bu strateji, değişiklik yapmakla ilgili önemli bir stratejidir. Başkalarının işbirliği ve güvenini kazanmak amacıyla, onların tepkisini çekecek kadar ani ve büyük değişiklikler yapmak yerine, daha kolay kabullenilebilecek küçük adımlarla alıştıra alıştıra ve yavaş yavaş gitmeyi anlatmaktadır. 

Yorumlar
  • 0 Yorum