Örgütlerde İnsan Kaynakları Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #683653

Çoğu insan kaynakları bölümünde rastlanabilecek bu pozisyon işletmenin genel olarak ve tek tek bireylerin eğitim ihtiyaçlarının saptanmasından, bu ihtiyacın nerede, ne zaman ve nasıl giderileceğinin planlanmasından, bütçelenmesinden sorumludur. Ayrıca eğitim hedeflerinin, politikalarının belirlenmesi de bu pozisyonun görev alanına girmektedir. Eğitim uzmanı/yöneticisi için insan kaynaklarının yetiştirilmesini ve geliştirilmesini sağlayacak tüm eğitim programlarının hazırlanması, uygulanması ve sonucun değerlendirilmesi önemli bir görevdir.
İnsan kaynakları yönetimi alanındaki farklı rolleri tanımlayan ve popüler İK yayınlarında karşılaşılan bazı unvanlar vardır. Yukarıda bu unvanlardan hangisinin tanımı yapılmaktadır?


Personel ilişkileri uzmanı/yöneticisi

Ücret yöneticisi

Personel bulma ve seçme uzmanı/yöneticisi

Eğitim uzmanı/yöneticisi

İnsan kaynakları planlama uzmanı/yöneticisi


Yanıt Açıklaması:

İnsan kaynakları planlama uzmanları, insan kaynakları için planların üretilmesine, izlenmesine ve değerlendirilmesine katılırlar. Personel ilişkileri uzmanı/yöneticiliği toplu ya da bireysel olarak personelle ilişkileri inşa etmeyle ve geliştirmeyle ilgilidir. Personel bulma ve seçme uzmanı/yöneticiliği, eleman arama, ilan verme, son elemeye kalan adaylar listesini hazırlama, görüşme yapma, test uygulama, seçme, uygun dönemler ve koşullarla personeli atama ile ilgilidir. Ücret yöneticisi ise İşletmenin tümü için adil bir ücret sisteminin kurulması, işletilmesi ve kontrol edilmesi görevini üstlenir.

Yorumlar
  • 0 Yorum