Örgütsel Davranış Deneme Sınavı Sorusu #952451

Aşağıdakilerden hangisi duyguların genel özelliklerinden biri değildir?


Duyguların ifadesi evrensel bir yapıdadır.

Duyguların her zaman bir objesi vardır.

Duygular kısa sürede çalışanlar arasında bulaşıcı bir hâle gelir.

Kültür insanların duygularını ifade etmelerinde önemli bir faktördür.

İnsanlar duygularını farklı mimiklerle gösterirler.


Yanıt Açıklaması:
  • Duygularımızın her zaman bir objesi veya amacı vardır. Diğer bir değimle duygularımızın ortaya çıkmasını bir şey tetikler.
  • Duygular kısa sürede çalışanları etkiler ve bulaşıcı bir hâle gelir. Duyguları etkileyen şey örgüt içinde birlikte olduğumuz, ilişki içinde bulunduğumuz insanların duyguları veya reaksiyonlarıdır. Buna duygusal bulaşıcılık adı verilir. Bir başka deyimle duygusal bulaşıcılık başkalarının duygularını yakalamaktır. Bu durum iş ortamlarında çok yaygındır.
  • Duyguların ifadesi evrensel bir yapıdadır. Dünyadaki neredeyse tüm insanlar duygularını benzer yüz ifadeleriyle veya mimikleriyle gösterirler.
  • Kültür insanların duygularını nasıl ve ne zaman ifade etmelerinde önemli bir faktördür. İnsanlar dünyanın her tarafında duygularını benzer bir biçimde ifade etmelerine rağmen, gayriresmî standartlar bir ölçüde bu davranışları etkileyebilir. Bu beklentiler, kuralların sergilenişi veya gösterimi olarak yansımaktadır. Burada kültürel sorunlara uygun bir biçimde duyguların ifadesi veya sergilenmesi söz konusudur. Doğru yanıt E’dir.
Yorumlar
  • 0 Yorum