Örtü Altı Üretim Sistemleri Deneme Sınavı Sorusu #1001445

Aşağıda saksı ve toprak yetiştiriciliği ile verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?


Saksı ve plastik torbalar, fide ve bitki yetiştiriciliğinde kullanılmakta, saksı kültürü özellikle süs bitkisi yetiştiriciliğinde tercih edilmektedir.

Çoğunlukla sera taban üzerinde saksı yetiştiriciliği yapılıyor olsa da, masa üzerinde de üretimin yapılması mümkündür.

Serada topraktan bitkilere geçecek hastalıkları önlemek için seranın tüm tabanı tek katlı altı siyah üstü beyaz olan plastik örtüyle kaplanır.

Sera tabanında, bitkilere kolay ulaşabilmek için sera tabanı beton yapılır ya da doğal toprak üzerine plastik malzeme serilir.

Seralarda plastik örtülerde siyah renk yabancı ot gelişimini engellediğinden, beyaz renk ise ışığın yansımasını sağladığından tercih edilir.


Yanıt Açıklaması:

Saksı ve plastik torbalar, fide ve bitki yetiştiriciliğinde kullanılmaktadır. Saksı kültürü özellikle süs bitkileri yetiştiriciliğinde, bitkilerin kontrollü ve pazarlama kolaylığı sağlayacak biçimde üretilmelerine olanak sağladığı için, son yıllarda birçok seracılık işletmesi tarafından yaygın kullanılan bir yöntemdir. Çoğunlukla masa üzerinde saksı yetiştiriciliği yapılıyor olsa da, sera tabanı üzerinde de üretimin yapılması mümkündür. Sera tabanında, bitkilere kolay ulaşacak biçimde bir düzenleme yapılmalıdır. Sera tabanı beton yapılır ya da doğal toprak üzerine plastik malzeme serilir.. Seranın tüm tabanı tek katlı altı siyah üstü beyaz olan plastik örtüyle kaplanır. Böylece topraktan bitkilere geçecek hastalıklar önlenmiş olur. Siyah renk yabancı ot gelişimini engeller, beyaz renk ise ışığın yansımasını sağlar. Doğru cevap B'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum