Osmanlı Türkçesi Metinleri 1 Deneme Sınavı Sorusu #1155000

Bu esnâda Anadolu askerinin zahîre gemileri Sakız kurbünde yatarken küffâr ale’l-gafle üzerlerine gelüp cümlesin ahz ve ihrâk eyledi." Cümlesinin günümüz Türkçesi ile ifadesi aşağıdaki şıklardan hangisinde eksiksiz yapılmıştır?


Bu sırada Anadolu sakinlerinin zahire gemileri Sakız yakınlarında beklemedeyken düşman habersizce üzerilerine gelip hepsini geri püskürttü.

Bu sırada Anadolu eyalet askerinin zahireci bölükleri Sakız yakınlarında beklemedeyken düşman habersizce üzerilerine gelip hepsini yaktı.

Bu sırada Anadolu eyalet askerinin zahire gemileri Sakız yakınlarında beklemedeyken düşman habersizce üzerilerine gelip hepsini ele geçirip yaktı.

Bu sırada Anadolu halkının zahire gemileri Sakız istikametinde beklemedeyken düşman ansızın üzerilerine gelip hepsini ele geçirdi.

Bu sırada Anadolu kadılığına bağlı askerlerin gemileri Sakız yakınlarında demirlemişken düşman habersizce üzerilerine gelip hepsini ele geçirip yaktı.


Yanıt Açıklaması:

Bu esnâda Anadolu askerinin zahîre gemileri Sakız kurbünde yatarken küffâr ale’l-gafle üzerlerine gelüp cümlesin ahz ve ihrâk eyledi." Cümlesinin günümüz Türkçesi ile ifadesi: Bu sırada Anadolu eyalet askerinin zahire gemileri Sakız yakınlarında beklemedeyken düşman habersizce üzerilerine gelip hepsini ele geçirip yaktı.

Yorumlar
  • 0 Yorum