Osmanlı Türkçesi Metinleri 1 Deneme Sınavı Sorusu #1368787

"Rivâyet iderler ki, âvân-ı şebânda Osmân Gazî Eskihisâr’a giderken İtburnı nâm karyede Mâlhûn Hatun nâm bir avret görüp, muhabbet itdi." cümlesinin günümüz Türkçesi ile ifadesi aşağıdaki şıklardan hangisinde doğru verilmiştir?


Rivayet ederler ki, Şaban ayında Osman Gazi Eskihisar’a giderken İtburnu adlı köyde Malhun Hatun isminde bir kadın görüp sevdi.

Rivayet ederler ki, gençlik çağlarında Osman Gazi Eskihisar’a giderken İtburnu adlı köyde Malhun Hatun isminde bir kadın görüp sevdi.

Rivayet ederler ki, Şaban'da Osman Gazi Eskihisar’da iken İtburnu adlı köyde Malhun Hatun isminde bir kadına aşık oldu.

Rivayet ederler ki, gençlik zamanında Osman Gazi Eskihisar’a giderken İtburnu adlı köyde Malhun Hatun isminde bir kadınla evlendi.

Rivayet ederler ki, beylik zamanında Osman Gazi Eskihisar’a giderken İtburnu adlı köyde Malhun Hatun isminde bir kadına aşık oldu.


Yanıt Açıklaması:

"Rivâyet iderler ki, âvân-ı şebânda Osmân Gazî Eskihisâr’a giderken İtburnı nâm karyede Mâlhûn Hatun nâm bir avret görüp, muhabbet itdi." cümlesinin günümüz Türkçesi ile ifadesi: "Rivayet ederler ki, gençlik çağlarında Osman Gazi Eskihisar’a giderken İtburnu adlı köyde Malhun Hatun isminde bir kadın görüp sevdi."

Yorumlar
  • 0 Yorum