Otel Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #931692

Aşağıdakilerden hangisi "Spesifik Planlar"ın doğru tanımıdır ?


Açıkça tanımlanmış ve hiçbir yoruma yer vermeyen planlardır ve  amaçlar, belirsizliği ve yanlış anlamaları giderecek bir şekilde ortaya konulur.

Otel işletmelerinde çevresel belirsizliğin yüksek olduğu ve beklenmedik değişimlere karşı hazırlıklı olunmak istenen durumlarda tercih edilir. Bu planlar, genel kuralları ortaya koyan, nispeten esnek planlardır.

Otel işletmelerinde; belirli bir zaman dilimini kapsayan, belirli amaçlara yönelik olan, işletmede belirsizliği azaltmak ve ne yapılması gerektiği konusunda ortak bir anlayış yaratmak için yazılı hale getirilen ve otel çalışanları ile paylaşılan planlardır.

Her otel işletmesinde, yöneticilerin uygulamayı düşündüğü, ancak bunu kimseyle paylaşmadığı ya da sınırlı sayıda kişiyle paylaştığı; yazılı hale getirilmemiş planlardır.

Otel işletmelerinde bu tür planlar en az beş yıllık bir süreyi kapsamakta ve amaçları gerçekleştirmek için, belirlenmiş stratejilerin öngördüğü etkenlere bağlı olarak süreleri uzamaktadır. Bu etmenler; işletmenin kendisi, iş kolu ya da ekonomik ve teknik çevre ile ilgili olabilmektedir.


Yanıt Açıklaması:

Doğru yanıt A'dır. Diğerleri aynı ana başlık altında farklı Plan Türleri'ne ait tanımlardır.

Yorumlar
  • 0 Yorum