Özel Eğitim Deneme Sınavı Sorusu #453299

Aşağıdakilerden hangisi Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliğinde, kaynaştırma uygulamaları sırasında dikkate alınması gereken hususlardan biridir?


Karar verme süreci aile-okul-eğitsel tanılama, izleme ve değerlendirme ekibi dayanışasına dayalı olarak gerçekleşir.

Okul ve kurumlarında kaynaştırma yoluyla eğitim alacak bireylerin bir sınıfta en az iki birey olacak şekilde eşit olarak dağılımı sağlanır.

Kaynaştırma yoluyla eğitimine devam eden öğrenciler, yetersizliği olmayan akranlarıyla aynı sınıfta eğitim görmeleri halinde okulda bulunan eğitim programını takip ederler.

Kaynaştırma yoluyla eğitim uygulamaları yapılan okullarda, BEP geliştirme birimi isteğe bağlı oluşturulur.

Eğitim hizmetleri bireylerin yetersizlik tür ve dereceleri dikkate alınarak hazırlanır.


Yanıt Açıklaması:

Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliğinde, kaynaştırma uygulamaları sırasında dikkate alınması gereken hususlardan biri, “Kaynaştırma yoluyla eğitimine devam eden öğrenciler, yetersizliği olmayan akranlarıyla aynı sınıfta eğitim görmeleri halinde okulda bulunan eğitim programını takip ederler” hususudur. Okul ve kurumlarında kaynaştırma yoluyla eğitim alacak bireylerin bir sınıfta en fazla iki birey olacak şekilde eşit olarak dağılımı sağlanması ve Kaynaştırma yoluyla eğitim uygulamaları yapılan okullarda, BEP geliştirme birimi oluşturulması diğer dikkat edilmesi gereken hususlar arasında yer almaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum