Özel Gereksinimli Bireyler ve Bakım Hizmetleri Deneme Sınavı Sorusu #53465

Otizm Spektrum bozukluğu alt kategorilerinde yer alan Asperger sendromu ve Otizm ya da otistik bozukluk tanılarının birbirinden ayıran özellik aşağıdakilerden hangisidir?


asperger sendromu tanısı almış çocuklar otizm tanısı almış çocuklardan farklı olarak dil gelişiminde gerilik göstermezler.
asperger sendromu tanısı almış çocuklar otizm tanısı almış çocuklardan farklı fiziksel gelişim özellikleri gösterirler.
asperger sendromu tanısı , otizm tanısının belirlenemeyen nedenlerine karşın yalnızca genetik faktörlerin etkili olduğu bir sendromdur.
asperger sendromu tanısı almış çocuklar otizm tanısı almış çocuklardan farklı olarak yoğun davranış problemleri gösterirler.
asperger sendromu tanısı almış çocuklar otizm tanısı almış çocuklardan farklı olarak sosyal gelişimde gerilik göstermezler

Yanıt Açıklaması: Asperger sendromu tanısı alan çocuklar otizm kategorisinde yer alan bireylerin gösterdiği sosyal etkileşim sorunları ile birlikte sınırlı/yinelenen ilgi ve davranışları gösterirler. Ancak, asperger sendromu tanısı almış çocuklar otizm tanısı almış çocuklardan farklı olarak dil gelişiminde gerilik göstermezler. Ayrıca, asperger sendromu tanısı almış çocukların çok önemli bir bölümü ortalama ya da ortalamanın üzerinde zekâ gelişimi gösterirler. Kitabınızın hem otizm hem de asperger bölümünde iki tanı grubunun özellikleri açıkça belirtilmektedir. Ayrıca yukarıda yer alan ifadeler incelendiğinde doğru ifadenin a şıkkı olduğu görülmektedir.
Yorumlar
  • 0 Yorum