Özel Gereksinimli Bireyler ve Bakım Hizmetleri Deneme Sınavı Sorusu #532450

Aşağıdakilerden hangisi okul çağı çocuklarının gelişim özelliklerinden biri değildir?


Yavaş bir seyir izler.

 

Boy uzaması dikkat çekici bir hızdadır.

 

Ağırlıklarındaki değişim başlangıçta yavaş iken ilköğretim dördüncü beşinci sınıflarında kızlar lehine değişiklikler ortaya çıkar.

 

İlköğretimin başlangıcında çocukların bilek ve parmak kemikleri ile ince motor kas gelişimleri tamamlamamıştır.

 

Üst düzey dengeyi gerektiren beden hareketleri ile uzun süreli küçük puntoda veya güzel yazma gibi etkinliklerde özellikle ilköğretimin ilk yıllarında zorluk çekerler.


Yanıt Açıklaması:

İlköğretimin birinci kademesine karşılık gelen 6-12 yaşları arasındaki fiziksel gelişim görece yavaş bir seyir izler. Boy uzaması dikkat çekici bir hızda değildir. Bu yaş grubundaki çocukların ağırlıklarındaki değişim başlangıçta yavaş iken ilköğretim dördüncü beşinci sınıflarında kızlar lehine değişiklikler ortaya çıkar. Kızların erkek çocuklarından erken ergenliğe girmeleri bu değişikliğin nedenidir. İlköğretimin başlangıcında çocukların bilek ve parmak kemikleri ile ince motor kas gelişimleri tamamlamamıştır. Üst düzey dengeyi gerektiren beden hareketleri ile uzun süreli küçük puntoda veya güzel yazma gibi etkinliklerde özellikle ilköğretimin ilk yıllarında zorluk çekerler. Çocuklar ergenlik dönemine yaklaştıkça hem kemik ve kaslarındaki gelişim hem de öğrenme yaşantılarının etkisiyle giderek ayrıntıyı ve özeni gerektiren etkinliklerde çalışmaktan hoşlanırlar.

Yorumlar
  • 0 Yorum