Özel Gereksinimli Bireyler ve Bakım Hizmetleri Deneme Sınavı Sorusu #53924

Özel gereksinimli bireye sahip olan ailelerin gereksinimleri tüm boyutlarıyla düşünüldüğünde, bu gereksinimlere ilişkin destek sağlamakla sorumlu uzmanlara ilişkin olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur?


Uzmanlar farklı kurum ve kuruluşlarla birlikte ve eşgüdümlü olarak çalışmalar yürütebilmeli ve aileleri bu çalışmalara dahil edebilmelidir.
Uzmanlar ailelerin içerisinde bulundukları sosyal yapıları derinlemesine analiz edebilmeli ve gereken destekleri bu sosyal yapıların temel değerleriyle bağdaşacak şekilde yapılandırmalıdırlar.
Uzmanlar ailelerin gereksinim duydukları desteklerin belirlenmesi amacıyla farklı disiplinlerden uzmanların görüşlerinden yararlanmalıdır..
Uzmanların kişiler arası iletişimin temel bileşenlerine sahip olması ve bu bileşenleri aile ile güven duygusunu sağlayarak çözüm odaklı kullanabilmesi, aile gereksinimlerinin karşılanması için önem taşımaktadır.
Uzmanlar aile gereksinimin karşılanmasına ilişkin modellerin tasarlanması ve uygulanması noktasında sorumluluk alabilmeli ve bu modellerin uygulanmasına ilişkin gerekli bilgilendirmeleri ailelere sağlayabilmelidirler.

Yanıt Açıklaması: Ailelerle çalışan uzmanların iletişim becerilerinin yeterlilik düzeyi, aşileleri daha iyi anlamalarına ve gereksinim duydukları desteklerin belirlenmesi ve bu desteklerin sunulmasına ilişkin süreçlerin daha sağlıklı olarak ilerlemesini sağlamaktadır.
Yorumlar
  • 0 Yorum