Özel Öğretim Yöntemleri 1 Deneme Sınavı Sorusu #583822

Sunuş yoluyla öğrenme sürecinde, bilgilerin çok iyi bir biçimde düzenlenmiş, sıralanmış olması ve çocuk tarafından alınmaya hazır duruma getirilmesi gerekmektedir.Bu yaklaşımın belirgin özelliği, öğrencilere önce genel ilke ve genellemelerin verilmesi, daha sonra da ayrıntılı bilgilerin kazandırılmaya çalışılmasıdır.

Sizce sunuş yoluyla öğrenme yaklaşımını kullanan bir öğretmenin çocukların başarısını arttırmak için aşağıdakilerden hangisini kullanması doğrudur? 


Çocukların kendi etkinlikleri ve gözlemlerine dayalı olarak yargıya varmasını teşvik etmelidir

Çocukların ilgilerini çekmeli, onlarda merak uyandırmalı, çocukların doğru davranışlarını pekiştirmeli ve yanlış davranışlarını düzeltmelidir

Çocukların istenen bilgiye, kendisine verilen bir yönerge ya da ipuçları aracılığı ile ulaşmasını sağlamalıdır

Çocuklara bilgiyi, analiz ve sentez etmeye teşvik etmelidir

Çocukların gözlem ve incelemelerinden yola çıkarak ilkeleri, genellemeleri, formülleri, tanımları kendi çabasıyla bulmalarını sağlamalıdır


Yanıt Açıklaması:

Sunuş yoluyla öğrenme yaklaşımında öğretmen çocukların başarılarını arttırmak için; ilgilerini çekmeli, onlarda merak uyandırmalı, çocukların doğru davranışlarını pekiştirmeli ve yanlış davranışlarını düzeltmelidir. Diğer şıklar ise buluş yoluy öğrenme yaklaşımında uygulanması gerekmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum