Özel Vergi Hukuku 1 Deneme Sınavı Sorusu #1396082

I-Kurumun mal veya hizmet alım ya da satımında bulunması gerekmektedir. İmalat ve inşaat, kiralama ve kiraya verme, ödünç para alınması ve verilmesi, ikramiye, ücret ve benzeri ödemeleri gerektiren işlemler de her hal ve şartta mal veya hizmet alım ya da satımı olarak değerlendirilir.

II-Kurumun, mal veya hizmet alım ya da satımını ilişkili kişilerle yapmış olması gerekmektedir.

III-İlişkili kişilerle yapılan mal veya hizmet alım ya da satımında emsallere uygunluk ilkesine aykırı olarak fiyat veya bedel tespiti yapılmış olması gerekmektedir.

 

Kurumlarca gerçekleştirilen bir alım satım işleminin örtülü kazanç dağıtımı sayılabilmesi ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerin hangileri doğru olarak verilmiştir?


I ve II

 

I ve III

 

II ve III

 

Yalnız III

 

I, II ve III


Yanıt Açıklaması:

Kurumun mal veya hizmet alım ya da satımında bulunması gerekmektedir. İmalat ve inşaat, kiralama ve kiraya verme, ödünç para alınması ve verilmesi, ikramiye, ücret ve benzeri ödemeleri gerektiren işlemler de her hal ve şartta mal veya hizmet alım ya da satımı olarak değerlendirilir. Kurumun, mal veya hizmet alım ya da satımını ilişkili kişilerle yapmış olması gerekmektedir. İlişkili kişilerle yapılan mal veya hizmet alım ya da satımında emsallere uygunluk ilkesine aykırı olarak fiyat veya bedel tespiti yapılmış olması gerekmektedir. Doğru cevap E şıkkıdır.

 

Yorumlar
  • 0 Yorum