Özel Vergi Hukuku 1 Deneme Sınavı Sorusu #1406700

I. Kurumlar vergisi mükellefleri 5746 sayılı Kanun kapsamında gerçekleştirmiş oldukları Ar-Ge, yenilik ve tasarım harcamalarının tamamını kurumlar vergisi beyannamesi üzerinde indirim konusu yapabileceklerdir. 

II. 3289 ve 3813 sayılı Kanunlar kapsamında yapılan sponsorluk harcamalarının; sözü edilen Kanunlar uyarınca tespit edilen amatör spor dalları için tamamı, profesyonel spor dalları için % 50’si kurumlar vergisi matrahının tespitinde, beyan edilen kurum kazancından indirilebilecektir. 

III.  KVK’nin 10. maddesinde sayılan kurum ve kuruluşlara makbuz karşılığında yapılan bağış ve yardımların toplamının o yıla ait kurum kazancının % 5’ine kadar olan kısmı, kurumlar vergisi beyannamesinde ayrıca gösterilmek şartıyla, kurum kazancından indirim konusu yapılabilecektir.

Kurumlar vergisi bağlamında yukarıdaki önermelerden hangisi/hangileri doğrudur? 


I,II ve III

II ve III

I ve III

I ve II

Yalnızca II


Yanıt Açıklaması:

Kurumlar vergisi mükellefleri 5746 sayılı Kanun kapsamında gerçekleştirmiş oldukları Ar-Ge, yenilik ve tasarım harcamalarının tamamını kurumlar vergisi beyannamesi üzerinde indirim konusu yapabileceklerdir.  3289 ve 3813 sayılı Kanunlar kapsamında yapılan sponsorluk harcamalarının; sözü edilen Kanunlar uyarınca tespit edilen amatör spor dalları için tamamı, profesyonel spor dalları için % 50’si kurumlar vergisi matrahının tespitinde, beyan edilen kurum kazancından indirilebilecektir.  KVK’nin 10. maddesinde sayılan kurum ve kuruluşlara makbuz karşılığında yapılan bağış ve yardımların toplamının o yıla ait kurum kazancının % 5’ine kadar olan kısmı, kurumlar vergisi beyannamesinde ayrıca gösterilmek şartıyla, kurum kazancından indirim konusu yapılabilecektir.

Yorumlar
  • 0 Yorum