Özel Vergi Hukuku 1 Deneme Sınavı Sorusu #1396402

I-Verginin tahsilatının hızlandırılması ve tevkifat yoluyla vergilendirilenler ile diğer mükellefler arasındaki vergi ödeme süresinden kaynaklanan adaletsizliklerin giderilmesi gibi amaçlara hizmet etmektedir.

II-Gerçek usule tabi ticari kazanç sahipleri ve serbest meslek erbabının cari vergilendirme döneminin üçer aylık kazançları üzerinden ödenen ve yıllık beyanname üzerinden hesaplanan vergiden mahsup edilen vergidir.

III-Nihai bir vergilendirme sistemi değildir. Daha sonra ödenecek olan gelir vergisinden mahsup edilmek üzere alınan bir vergidir.

Geçici vergi ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerin hangileri doğru olarak verilmiştir?


I ve II

 

I ve III

 

II ve III

 

Yalnız III

 

I, II ve III


Yanıt Açıklaması:

Verginin tahsilatının hızlandırılması ve tevkifat yoluyla vergilendirilenler ile diğer mükellefler arasındaki vergi ödeme süresinden kaynaklanan adaletsizliklerin giderilmesi gibi amaçlara hizmet etmektedir. Gerçek usule tabi ticari kazanç sahipleri ve serbest meslek erbabının cari vergilendirme döneminin üçer aylık kazançları üzerinden ödenen ve yıllık beyanname üzerinden hesaplanan vergiden mahsup edilen vergidir. Nihai bir vergilendirme sistemi değildir. Daha sonra ödenecek olan gelir vergisinden mahsup edilmek üzere alınan bir vergidir. Doğru cevap E şıkkıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum