Özel Vergi Hukuku 1 Deneme Sınavı Sorusu #1396029

I-Kazançlarını işletme hesabı esasına göre tespit eden kurumların işletme hesabı defteri tutmaları ve kazançlarını bu defter üzerinden belirlemeleri gerekmektedir.

II-İşletme hesabı esasına göre ticari kazanç, bir hesap dönemi içinde (genel itibarıyla 1 Ocak ila 31 Aralık tarihleri arasında) elde edilen hasılat ile yapılan giderler arasındaki farktır.

III-Satılan mal ya da hizmete ilişkin bedelin alacak olarak tahakkuk etmesi kurum kazancının doğması açısından yeterlidir.Alınan mal ya da hizmete ilişkin bedelin borç olarak tahakkuk etmesi yeterlidir.

Ticari kazancın işletme hesabı yöntemine göre tespit edilmesi ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerin hangileri doğru olarak verilmiştir?


I ve II

 

I ve III

 

II ve III

 

Yalnız III

 

I, II ve III


Yanıt Açıklaması:

Kazançlarını işletme hesabı esasına göre tespit eden kurumların işletme hesabı defteri tutmaları ve ka­zançlarını bu defter üzerinden belirlemeleri gerekmektedir. İşletme hesabı esasına göre ticari kazanç, bir hesap dönemi içinde (genel itibarıyla 1 Ocak ila 31 Aralık tarihleri arasında) elde edilen hasılat ile yapılan giderler arasındaki farktır. Satılan mal ya da hizmete ilişkin bedelin alacak olarak tahakkuk etmesi kurum kazancının doğması açısından yeterlidir.Alınan mal ya da hizmete ilişkin bedelin borç olarak tahakkuk etmesi yeterlidir.Doğru cevap E şıkkıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum