Özel Vergi Hukuku 2 Deneme Sınavı Sorusu #472354

I.Türkiye’ de bulunan firmaların yurt dışındaki şube vb. iş yerleri varsa bunlar da yurt dışı alıcı olarak değerlendirilecektir.

II.Yabancı bayraklı gemiler ile yabancı hava yolu şirketlerine ait araçlara Türkiye’ deki limanlarda yapılan akaryakıt ve yağ teslimleri de ihracat istinasından yararlanacaktır.

III.Türk firmalarına ait olup uluslararası sefer yapan gemi ve uçaklarına yapılan akaryakıt teslimleri de ihracat istisnasından yararlanabilecektir.

Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri ihracat istisnasının uygulanmasında özellik arz eden hususlar arasında yer alır?


Yalnız II

Yalnız III

I ve II

II ve III

I, II ve III


Yanıt Açıklaması:

İhracat istisnasının uygulanmasında özellik arz eden hususlar şöyledir:

  • Türkiye’ de bulunan firmaların yurt dışındaki şube vb. iş yerleri varsa bunlar da yurt dışı alıcı olarak değerlendirilecektir.
  • Yabancı bayraklı gemiler ile yabancı hava yolu şirketlerine ait araçlara Türkiye’ deki limanlarda yapılan akaryakıt ve yağ teslimleri de ihracat istinasından yararlanacaktır.
  • Öte yandan Türk firmalarına ait olup uluslararası sefer yapan gemi ve uçaklarına yapılan akaryakıt teslimleri de ihracat istisnasından yararlanabilecektir.
Yorumlar
  • 0 Yorum