Pazarlama İletişimi Deneme Sınavı Sorusu #1258128

Kişisel satış bazen pazarlama fonksiyonunun son üçayağı (üç feet: uzunluk ölçüsü) olarak adlandırılır. Bu yönde aşağıdaki ifadelerden hangisi son üçayağını  doğru biçimde tanımlar?


Kişisel satışın temel işlevinin ve satışçıların temel işinin sipariş almak olduğunun düşünülmesidir.

Günümüzde satışın kişiler arası iletişimin bir parçası olarak ve müşterilerle ilişki kurma, ilişkiyi sürdürme ve hizmeti içeren çok işlevli bir disiplin olarak görülmesidir.    

Bir perakende satış yerinde satışçı ile müşteri arasındaki mesafeyi gösterdiği gibi, bir masanın arkasındaki endüstriyel müşteri ile satış temsilcisi arasındaki ortalama uzaklığı da ifade etmesidir.

Kişisel iletişim ve özellikle kişisel satışın genellikle ikiden fazla insanı içermesidir.

Satışın pek çok pazarda önemli bir rol oynamasına rağmen günümüzde satış ile ilgili profesyonelleri ifade etmek için satışçı kavramı dışında pek çok unvan kul­lanılmasıdır.


Yanıt Açıklaması:

İlgili kitabın 75. Sayfasında yer alan bilgilere göre, kişisel satış bazen pazarlama fonksiyonunun son üçayağı (üç feet: uzunluk ölçüsü) olarak adlandırılır. Bunun nedeni üçayağın bir perakende satış yerinde satışçı ile müşteri arasındaki mesafeyi gösterdiği gibi, bir masanın arkasındaki endüstriyel müşteri ile satış temsilcisi arasındaki ortalama uzaklığı da ifade etme­sidir. Dolayısıyla doğru yanıt  C şıkkıdır. Diğer şıklar kişisel satışla ilgili diğer tanımlamalardır.

Yorumlar
  • 0 Yorum