Pazarlama İletişimi Deneme Sınavı Sorusu #21581

Satış tutundurma faydaları içerisinde tüketicinin satın alma dürtüsünü harekete geçirerek hızlı karar vermesini sağlayan fayda aşağıdakilerden hangisidir?


Satış noktalarında ürün ya da markaya ek satış alanları kazandırma.
Satın alma sıklıklarının artmasını sağlama.
Fiyat dışı rekabetin egemen olduğu pazarlarda pay almaya olanak sağlama.
Farklılaşmaya destek olma ve markanın konumlandırmada etkili olmasına olanak sağlama.
Kampanyayı kaçırmak istemeyen tüketicilerin hızlı bir şekilde karar vermelerini ve satın alma eylemini gerçekleştirmelerini sağlama.

Yanıt Açıklaması: Satış tutundurma, işletmelerin artar oranda uyguladıkları bir pazarlama iletişim yöntemidir. İşletmelere bir takım faydalar sağlar. Bu faydaları pek çok maddede toplayabiliriz. Satış tutundurmanın maddeleri arasında satın alma sıklığının arttırılması, fiyat dışı rekabetin egemen olduğu pazarlarda pay alma olanaklarının sağlanması, satış noktalarında ürün ya da marka ek satış alanlarının kazandırılması, farklılaşmaya ve marka konumlanmada etkileri gibi pek çok madde sayılabilir. Ancak satış tutundurmada hızlı satış yapılması, kampanyalar bazında fırsata odaklanmış müşterinin hızlı karar verme dürtüsünün harekete geçirilerek satın alma eyleminin bir an önce gerçekleştirilmesinin sağlanması, satış tutundurmanın önemli bir faydasıdır.
Yorumlar
  • 0 Yorum