Pazarlama Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1316258

Stratejik pazarlama planlarını yaparken vizyon, misyon ve temel değerlerden ne anlaşılır? Bir işletme söz konusu bu temel değerleri nasıl belirler ve neleri göz önüne alması gerekir?


Bir işletme öncelikle vizyon ve misyon gibi temel değerlerini belirlerken, iç ve dış yönlerini belirleyen bir analiz yaparak, pazarlama amaç ve hedefleri doğrultusunda, hangi konumda olduğunu, neler yapması gerektiğini, ve bunları nasıl yapması gerektiğin
Stratejik pazarlama planlarını yaparken vizyon, misyon ve temel değerlerini içine alacak şeklide, işletme hangi konularda işletmeye kazanç sağlanması gerektiğini öncelikle belirlemesi ve bunlara göre bir gidiş yolu hazırlaması gerekmektedir.
Stratejik pazarlama planlarını yaparken vizyon, misyon ve temel değerlerden işleme için en önemlisi, hangi kaynakların en etkin bir şekilde kullanılması gerektiğinin planlamasını yapmak olarak düşünülür.
Bir işletme stratejik pazarlama planlarını yaparken vizyon, misyon ve temel değerlerden insan kaynalarını en ön plana alarak, en iyi işi yapacak olan kişileri seçerek onları yetkilendirir ve planların uygulamasını yapacaktır.
Bir işletme stratejik pazarlama planlarını yaparken vizyon, misyon ve temel değerlerden en önemlisi işletmenin müşteri gözündeki imajı olarak bilinir ve işleme imajını ön plana çıkarmak için ürün kalitesini arttırma yoluna gidecektir.

Yanıt Açıklaması: Bir işletme öncelikle vizyon ve misyon gibi temel değerlerini belirlerken, iç ve dış yönlerini belirleyen bir analiz yaparak, pazarlama amaç ve hedefleri doğrultusunda, hangi konumda olduğunu, neler yapması gerektiğini, ve bunları nasıl yapması gerektiğinin belirlenmesi gerekilidir.
Yorumlar
  • 0 Yorum