Pazarlama Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1316260

Matrisin sağ üst köşesinde yer alan soru işareti olarak adlandırılan ürünlerin en önemli özellikleri nelerdir? Neden soru işareti olarak adlandırılır?


Bu stratejik ürünün soru işareti ile adlandırılmasının ön önemli özelliği, bu ürünün başka işletmenin ürünlerine göre daha yüksek bir pazar payına sahip olması ve ürün satışları hızla arttığı, bu sebeple bir çok firmanın da bu alanda pazara girmeye hazırl
Bu stratejik ürünün soru işareti ile adlandırılmasının ön önemli özelliği, ürün nakit akışı desteği sağlamakta, talep azalmasına rağmen işletme diğer işletmelere göre daha fazla pazar payına sahiptir.
Bu stratejik ürünün soru işareti ile adlandırılmasının ön önemli özelliği, ürünler büyüyen pazarda olmakla beraber ürünün beklenilen satışlarının gerçekleşip gerçekleşmeyeceği tam olarak bilinmemektedir. Marka değeri zayıf, fiyatı da yüksek olabilir. Bu b
Bu stratejik ürünün soru işareti ile adlandırılmasının ön önemli özelliği, bu ürünün işletme için oldukça sıkıntılı olmasıdır. Ürüne talep devamlı daralmaktadır ve artık ürünün pazardan çekilmesi de düşünülmektedir.
Bu stratejik ürünün soru işareti ile adlandırılmasının ön önemli özelliği, ürünün gelişmesi evresinin tamamlandığını, kısa vadeli nakit akışının hızlandığını göstermektedir.

Yanıt Açıklaması: Soru işareti matrisin sağ üst köşesinde stratejik iş birimleri, büyüyen pazar olmakla birlikte işletmenin problemli olduğunu göstermektedir.
Yorumlar
  • 0 Yorum