Pazarlama Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1316261

Swot analizi nerelerde kullanılan bir analizdir. İşletmenin pazara ve işletmeye ilişkin hangi bilgileri kazanmamıza yol açar?


Swot analizi bir geliştime analizi olarak bilinir ve işletmenin pazar payını arttırması ve uzun süreli kazanç sağlama imakanı sağlar.
Swot analizi işletmenin pazar ile ilişki kurup hangi ürünün hayat çizgisinin sonuna geldiğinin analiz edilmesi ve işletmenin bu ürünü pazardan kaldırarak zarar etmesini önleyen bir analiz metodudur.
İşletmeler Swot analizi ile pazar paylarını korumayı amaçlarlar. bunun için nakit girişlerinin işletme için öneminin bilinmesinden dolayı, nakit girişlerinin kontrolü ve analizini içerir.
İşletmeler elindeki ürünlerin hangileri için reklam yapılmasının kararının verilmesidir. Bu şekilde işletme uygun bir şekilde reklam analizi yapabilir hale gelecektir.
Durum analizi olarak da bilinen bu analiz, iş birimi açısından güçlü ve zayıf yönlerde sektör ve pazara ilişkin fırsat ve tehditlerin değerlendirilmesine dayalı bir analizdir.

Yanıt Açıklaması: Pazardaki her türlü gelişme, pazarlama ya da işletme yönetiminin farkında olup olmamasından bağımsız olarak işletme ve pazarlama çabalarını etkileyebilir. Bu bağlamda pazarlama yönetimleri izlesin ya da izlemesin, farkında olsun veya olmasın, pazar çevresindeki her gelişme tehdit olabilir. Bu gelişmelerin fırsat olabilmesi ya da fırsat olarak de¤erlendirilebilmesi ise farkındalık ve izleme gerektirir. Gelişmeleri analizci bir yaklaşımla izleyen pazarlama yönetimleri açısından her- hangi bir gelişmenin fırsat olabilmesi ayr›ca, pazarlama yetenekleri bakımından rakiplere oranla üstünlük veya farklılıklara sahip olmayı gerektirir.
Yorumlar
  • 0 Yorum