Pazarlama Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1316259

Porföy analizi ve BCG büyüme analizi ve pazar payı matrisi denilince ne anlaşılır ve bu matriste ürünler ne şekilde tanımlanır?


Porföy analizi ve BCG büyüme analizi ve pazar payı matrisi denilince işletme satılan ürenlerin pazar paylarını dikkate alarak ürünler için uygun dağıtım kanalları stratejileri hazırlar.
Porföy analizi ve BCG büyüme analizi ve pazar payı matrisi denilince işletme sadece hangi ürenlerin pazardan çekilmesinin kararını rakiplerin durumuna göre karar verecektir.
Porföy analizi ve BCG büyüme analizi ve pazar payı matrisi denilince pazardaki hangi rakip ürenlerin olduğunu ve bu rakip ürünelerin hangi stratejileri geliştirdikleri anlamaya çalışılarak yeni bir planlama yapılmasını sağlar.
Porföy analizi ve BCG büyüme analizi ve pazar payı matrisi denilince sadece rakip ürünlerin pazar paylarının bulunması ve pazarın tanımlanması için gerekli bir stratejidir.
Porföy analizi bir işletmenin yeni ürünelerini pazara nasıl sunacağını, mevcut ürenleri için nasıl bir strateji uygulayacağını aynı şekilde hangi ürünlerin pazardan çekilmesi kararının alınmasıdır. Bu BCG büyüme analizi ve pazar payı matrisinde yer alan s

Yanıt Açıklaması: Porföy analizi bir işletmenin yeni ürünelerini pazara nasıl sunacağını, mevcut ürenleri için nasıl bir strateji uygulayacağını aynı şekilde hangi ürünlerin pazardan çekilmesi kararının alınmasıdır. Bu BCG büyüme analizi ve pazar payı matrisinde yer alan soru işareti, yıldız, sağmalı inek ve köpekler şekline ürünler tanımlanır. Böylece her ürün için ayrı ayrı stratejik ürün planlaması rakip ürünler karşılaştırılarak yapılır.
Yorumlar
  • 0 Yorum