Pazarlama Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1316262

Bir işletme ürettiği ürünleri satmak için bir hedef pazarı seçmesi gerekmektedir. İşletme hedef pazarını seçerken hangi seçenekleri dikkate alması gerekir.


İşletme hedef pazarını seçerken, işletmenin elinde bulundurduğu kaynaklar, ürünün özellikleri, ürünün hayat eğrisindeki yeri, pazarın yapısı ve pazardaki rekabet durumunu çok iyi analiz etmelidir.işletme pazarın bazı temel özelliklerini bilmesi gerekir ve
İşletme hedef pazarını seçerken, farklılaştırılmış bir pazar stratejisi uygulayarak , pazarın hemen hemen tamamında yer alan alıcıların ilgili ürün ve alıcı davranışları gösteren pazarlara yönelir.
işletme hedef pazarını seçerken yoğunlaştırılmış bir pazar stratejisi uygulayacaklardır. Böylece pazarda talebin yeterli büyüklükte olup olmayacağını anlayacak ve stratejisini ona göre belirleyecektir.
İşletme hedef pazarı seçimi için en önemli etken ürünlerin pazardaki konumlandırmasıdır. Böylece işletme konumlandırma ile müşterinin zihninde marka imajı yaratmayı başaracaktır.
işletmeler hedef pazarı belirlerken farklılaştırılmamış bir pazar stratejisine baş vurarak , pazarda yer alan ürünleri homojenik bir yapı gösterdiği varsayımı ile hareket edecektir.

Yanıt Açıklaması: işletme pazarın bazı temel özelliklerini bilmesi gerekir ve pazarın ölçülmesi, pazara ulaşabilmesi, ayrıtedilebilirlilik ve talebin yeterli olmasıdır.
Yorumlar
  • 0 Yorum