Pazarlama Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1316257

Pazarlama yönetim süreci deyince hem üst düzey hem de operasyonel plan yapılması anlaşılmaktadır. Bu süreç çerçevesinde stratejik olarak ürün fiyatı, ürün dağıtımı, ürünün tanıtılmasına yönelik bir takım taktiklerin geliştirilmesi amaçlanır. Buna göre pazarlama yönetim sürecinde hangi aşamaların yer alması gerekir.


Pazarlama yönetim sürecinde, öncelikle işletmelerin vizyon ve misyonun tam olarak belirleme sürecidir. Bu süreç çerçevesinde işletme stratejik ve taktik planlarını yapabilir.
Pazarlama yönetim sürecinde, stratejik planlama için işletmenin stratejik planlaması, bu planlanan stratejilerin uygulaması ve stratejik süreçlerin kontrol safhalarını içerir. Bu safhalar çerçevesinde işletme pazarlama kararları vermesi sağlanır.
Pazarlama yönetim sürecinde denilince sadece işletmenin yapacağı taktiksel ve stratejik doğrultusunda hedeflerine varması amaçlanır.
Pazarlama yönetim sürecinde, Stratejik iş birimleri yada kar merkezlerinin belirlenmesidir. Bu belirlemeler çerçevesinde ürün fiyatın karar verilir.
Pazarlama yönetim sürecinde, hangi işler veya ürünler piyasaya sürülecek, hangileri gözden çıkarılacağına dair bize yol gösterecek süreçler olarak bilinir.

Yanıt Açıklaması: Pazarlama yönetim sürecinde, stratejik planlama için işletmenin stratejik planlaması, bu planlanan stratejilerin uygulaması ve stratejik süreçlerin kontrol safhalarını içerir.
Yorumlar
  • 0 Yorum