Pazarlama Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1316346

Aşağıdakilerden hangisi pazarlama stratejilerine dair doğru bir bilgi değildir?


Farklılaştırılmamış pazarlama stratejisi, pazarın hemen hemen tamamında yer alan alıcıların ilgili ürün ihtiyacı ve alıcı davranışları bakımından önemli ölçüde homojenlik gösterdiği varsayımı ile hareket eder.

Üründen beklenen fayda değiştiğinde, tüketici ihtiyaçları farklılaştığında ve yeterli talep görüldüğünde, işletmeler farklılaştırılmamış pazarlama stratejisi kullanırlar.

Özellikle tüketicilerin ürün niteliklerinde önemli farklar algılamadıkları standart ürünlerde farklılaştırılmamış pazarlama stratejisinin uygulanma şansı daha yüksektir.

Farklılaştırılmış pazarlama stratejisi işletmelere daha fazla satış yanında, riski azaltıcı katkı da sağlar.

Yopunlaştırılmış pazarlama stratejisi, işletmenin kaynak, kapasite ve yeteneklerinin sınırlı olması durumunda veya pazarda fark edilen boşluklar söz konusu olduğunda tek bir pazar ya da pazar boşluğuna odaklanma ile uygulanır.


Yanıt Açıklaması:

Üründen beklenen fayda değiştiğinde, tüketici ihtiyaçları farklılaştığında ve yeterli talep görüldüğünde, işletmeler farklılaştırma yoluyla bu stratejiyi izler. Büyümenin doğal sonuçları da farklılaştırılmış stratejiye doğru işletmeleri yönlendirir. Doğru yanıt B seçeneğidir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum