Pazarlama Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1316378

Dayanıklılık ürün sınıflandırmalarındandır. Bu sınıflamaya göre hangi ürünler dayanıklı ürünler sınıfına girer?


Ürün'leri sınıflarken, bakkal, super market, toptancı gibi satıldıkları yerlerden alınan şampuan sabun gibi ürünler dayanıklı ürünler sınıfına girer.
Ürün sınıflamasında aklımıza ilk gelen ürünün somut olup olmamasıdır. Çünkü dayanıklılığı en iyi gösteren somun olmayan ürünlerden olan otel hizmetleridir.
Bu tip ürünlerin uzun süre daylanmasını bekleriz. buna göre Buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, televizyon gibi ürünler dayanıklı tüketim ürünleri sınıfına girerler.
Her gün düzenli olarak aldığımız ve fiyatları da düşük olan sakız, gazete gibi ürünler dayanıklı ve kolay bozulmayan ürünlerdir. Bu grupta incelenir.
Bir çok işletme kendi ihtiyaçları için başka işletmelerden bir takım ürünler satın alırlar. Bu tip ürünler genelde sanayi tipi ürünlerdir. Bu sanayi tipi ürünler dayanıklı ürünler sınıfında incelenir.

Yanıt Açıklaması: Bu tip ürünlerin her zaman tüketilmeleri beklenmez. Defalarca kullanılırlar. Bu yüzden sık sık alınmazlar. Bu gruba giren ürünler Buzdolabı, TV, çamaşır makinası gibi ürünlerdir.
Yorumlar
  • 0 Yorum