Pazarlama Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1316465

Aşağıdakilerden hangisi tam rekabet piyasasını tanımlamaktadır?


Piyasalarda ürün arzının tek bir işletmede olduğu, bu ürünü ikame edecek başka ürünlerin bulunmadığı, işletmenin piyasa fiyatı üzerinde kesin kontrole sahip olduğu piyasadır.
Belirli ölçülerle birbirinden farklılaştırılmış ürünler üreten birçok işletmenin rekabet ettiği, günümüzde en çok rastlanan piyasadır.
Çok sayıda işletmenin bulunduğu, özdeş ürünlerin üretilip satıldığı, kaynakların serbest dolaştığı, pazara giriş ve çıkışlarda sınırlama olmadığı, ticarette kısıtlamanın olmadığı, piyasa oyuncularının piyasaya ilişkin bilgilerinin tam olduğu piyasadır.
Çok sayıda alıcı ve satıcının bulunduğu, pazara serbestçe girilebildiği, pazar bilgisinin tam olduğu piyasadır.
Çok sayıda alıcıya karşın az sayıda satıcının olduğu, bu satıcıların karşı karşıya geldiği, günlük yaşamda oldukça sık rastlanan, piyasaya egemen ve ikiden fazla olan işletmelerin değişik politikalarla fiyatları biçimlendirdiği piyasadır.

Yanıt Açıklaması: Tam rekabet piyasası çok sayıda işletmenin bulunduğu, özdeş ürünlerin üretilip satıldığı, kaynakların serbest dolaştığı, pazara giriş ve çıkışlarda sınırlama olmadığı, ticarette kısıtlamanın olmadığı, piyasa oyuncularının (alıcı ve satıcı) piyasaya ilişkin bilgilerinin tam olduğu piyasadır.
Yorumlar
  • 0 Yorum