Pazarlama Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1316694

Bütünleşik pazarlama iletişimine dair aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?


Bütünleşik pazarlama iletişimi bir dizi ortak iletişim araçlarının karşılanması ya da daha özel olarak bir konumlandırmayı desteklemek için bir marka hizmet ya da işletme için seçilmiş olan her çeşit mesajın planlanması ve yürütülmesidir.
Bütünleşik pazarlama iletişimi birbirinden ayrı görülen tüm iletişim araçlarının marka hakkında tutarlı ve tek bir imaj oluşturmak amacıyla koordine edilmesidir.
Bütünleşik pazarlama iletişimi reklam, halkla ilişkiler, satış tutundurma gibi ayrı ayrı görülen iletişim işlevlerini bir bütün olarak görme yoludur.
Bütünleşik pazarlama iletişimi tüketicilerin ürüne ilişkin gelen her bir bilgi akışının birbirinden farkını anlamasına olanak sağlayan bir yoldur.
Etkili bütünleşik pazarlama iletişimi güçlü müşteri ilişkilerini teşvik etmeli, müşterilere tutarlı bir mesaj ulaştırılmasını sağlamalıdır.

Yanıt Açıklaması: Bütünleşik pazarlama iletişimi tüketicilerin ürüne ilişkin gelen her bir bilgi akışının birbirinden farkını anlamasına olanak sağlamayan, aksine bilgi akşını birbirinden ilintisiz, kopuk ya da farklı kaynaklardan gelmiyor şeklinde görmesine yönelik olarak düzenlemektedir.
Yorumlar
  • 0 Yorum