Perakende Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1314897

Aşağıdakilerden hangisi finans yöneticisinin görevleri arasında yer almaz?


Yatırım kararları almak. Sahip olunan fonları dönen ve duran varlıklar arasında işletme yararına değerlendirmek. Dönen ve duran varlıklara yatırım yaparken kârlılık ve risk arasında denge kurmak.

Finansal planlama ve bütçeler yapmak. İşletmenin makro ve mikro hedefleri doğrultusunda stratejik kararları plan ve bütçelere dönüştürerek sayısal hale getirmek.

Finansal analiz ve denetimi gerçekleştirmek. İşletmenin mali tablolarından yararlanarak, işletmenin ve çalışanların performansını ölçmek. İşletme faaliyetlerini her aşamada denetleyerek her türlü suiistimallerin önüne geçmek.

Çalışanların eğitim giderlerini hesaplamak.

Başka işletmelerle birleşme, satın alma gibi özel durumlarda çözümler üretmek. Kriz yönetim planları hazırlayarak, öngörülmeyen durumlardan işletmenin en az zararla çıkmasını sağlama


Yanıt Açıklaması:

Finans yöneticisinin görevlerini özetleyecek olursak: - İşletmenin ihtiyaç duyduğu fonları en uygun koşullarda sağlamak. Öz sermaye ile borçlanma arasında tercihte bulunmak. Finansal kuruluşlarla ilişkilerde bulunmak. Hisse senedi, tahvil gibi menkul kıymet ihraçlarını gerçekleştirmek. -Yatırım kararları almak. Sahip olunan fonları dönen ve duran varlıklar arasında işletme yararına değerlendirmek. Dönen ve duran varlıklara yatırım yaparken kârlılık ve risk arasında denge kurmak. - Finansal planlama ve bütçeler yapmak. İşletmenin makro ve mikro hedefleri doğrultusunda stratejik kararları plan ve bütçelere dönüştürerek sayısal hale getirmek. - Finansal analiz ve denetimi gerçekleştirmek. İşletmenin mali tablolarından yararlanarak, işletmenin ve çalışanların performansını ölçmek. İşletme faaliyetlerini her aşamada denetleyerek her türlü suistimallerin önüne geçmek. - Başka işletmelerle birleşme, satın alma gibi özel durumlarda çözümler üretmek. Kriz yönetim planları hazırlayarak, öngörülmeyen durumlardan işletmenin en az zararla çıkmasını sağlamak yöneticinin görevleri arasında yer alır.

Yorumlar
  • 0 Yorum