Perakendeciliğe Giriş Deneme Sınavı Sorusu #755332

Aşağıdakilerden hangisi mağazasız perakendeciliğin üstün yönleri arasında sayılamaz?


Herhangi bir mekânda ve zamanda iletişim ve pazarlama olanağı vardır.

Yatırım maliyetleri yüksektir.

Çoğu uygulamada müşteriye ilişkin kapsamlı bilgi edinme olanağı vardır.

Mağazasız perakendeciliğin tüketicilere sağlayacağı en büyük avantaj kolaylıktır.

Çoğu mağazasız perakendecilik uygulamasında gerçekleştirilen pazarlama eylemlerine gösterilen tepki ölçülebilir.


Yanıt Açıklaması:

Mağazasız perakendeciliğin üstün yönleri şöyle sıralanabilir:

  • Mağazasız perakendecilik uygulamaları perakendeci ile müşteri arasında kişisel ve karşılıklı bir iletişime dayalıdır.
  • Herhangi bir mekânda ve zamanda iletişim ve pazarlama olanağı vardır. Müşterinin mağazaya gitmesini gerektirmez.
  • Çoğu mağazasız perakendecilik uygulamasında (doğrudan posta, vb.) gerçekleştirilen pazarlama eylemlerine gösterilen tepki ölçülebilir. Gerçekleştirilen eylemler, maliyetleri ve elde edilen sonuç daha kolay değerlendirilebilir. 
  • Bir perakendeci, perakendeciliği mağaza ortamında yapsa dahi, bu işini desteklemek, pazar hacmini arttırmak için yeni satış yerleri açmaksızın mağazasız perakendecilik uygulamalarına gidebilir.
  • Perakendeci kuruma kendi ürünlerine karşı ilginin yoğun olduğu pazar bölümlerini belirleme ve bu bölüme doğrudan ulaşma olanağı taşır, yani seçicilik olanağı vardır.
  • Yatırım maliyetleri düşüktür. Mağaza donanımı gerektirmemesi, hizmet saati kısıtı olmaması, personel gerektirmemesi gibi nedenler maliyetlerde tasarrufa neden olur, bu da düşük fiyat olarak tüketiciye yansıtılabilir.
  • Çoğu uygulamada müşteriye ilişkin kapsamlı bilgi edinme olanağı vardır ki bu da müşterileri daha yakından tanıma olanağı yaratır.
  • Mağazasız perakendeciliğin tüketicilere sağlayacağı en büyük avantaj nedir diye sorulduğunda kuşkusuz bunun tek yanıtı “kolaylık” olur. Tüketicinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere alışverişe çıktığında bir ya da birkaç mağazaya gitmesi, bunun için zaman ayırması gerekmektedir. Otomobili olan tüketicilerin otopark bulma ve trafik yoğunluğuyla mücadele etme gibi sorunları daha alışverişe başlamadan ortaya çıkar. Mağazayı ya mağazaları dolaşma, mağaza trafiği içinde ürünlere ulaşmaya çalışma ya da yazar kasa önlerinde bekleme gibi sıkıntılara katlanmak istemeyenler için mağazasız perakendecilik alışverişi kolaylaştıracaktır. Mağazalara gidip alışveriş yapmayı sevseler dahi bu konuda bazı sıkıntıları olan insanlar için de cazip olabilir. 

Doğru cevap B'dir; o ifadenin doğrusu "Yatırım maliyetleri düşüktür," olmalıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum