Perakendecilikte Ürün Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #879496

"Stratejik hedefleri başarmak amacıyla ürün çeşitlerinin değiştirilmesiya da genişletilmesi yönünde çaba gösterirler. Bu yöneticiler; tedarikçilerin bulunması, ile bilgi sistemlerinden de yararlanarak tüketicilerin istek ve ihtiyaçlarını karşılayabilecek ürünleri satışa hazır halde bulundurmak, yeni ürünlere müşterilerin dikkatinin çekilmesi amacıyla pazarlama kampanyalarınınuygulanması ile birlikte, fiyatlandırma ve ürünlerin mağazada nasıl sunulması gerektiği ile ilgili gündelik kararları da verirler." Aşağıdakilerden hangisi tanıma ait doğru cevaptır?


Operasyonel ürün yönetim

 Tüketici odaklı anlayış

Üretim odaklı anlayış

 Yaşam tarzı odaklı anlayış

Satın alıcı odaklı anlayış


Yanıt Açıklaması:

Operasyonel Ürün Yönetimi
Operasyonel ürün yönetim takımı, stratejik hedefleri başarmak amacıyla ürün çeşitlerinin değiştirilmesi ya da genişletilmesi yönünde çaba gösterirler. Bu yöneticiler; tedarikçilerin bulunması, ile bilgi sistemlerinden de yararlanarak tüketicilerin istek ve ihtiyaçlarını karşılayabilecek ürünleri satışa hazır
halde bulundurmak, yeni ürünlere müşterilerin dikkatinin çekilmesi amacıyla pazarlama kampanyalarının uygulanması ile birlikte, fiyatlandırma ve ürünlerin mağazada nasıl sunulması gerektiği ile ilgili gündelik kararları da verirler.

Yorumlar
  • 0 Yorum