Performans Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #947490

I.İşletmeler performans yönetim sistemleri aracılığıyla çalışanların hedefleri
ile işletmenin hedeflerini uyumlu hale getirebilirler. 

II.İşletmenin iç çevresel faktörlerinin en önemlilerinden biri olan çalışanların stratejik bir unsur olarak güçlü ve zayıf yanlarının belirlenmesi mümkün olur.

III.Girdileri, süreci ve çıktıları açıkça paylaşılan bir performans yönetimi sistemi çalışanların rol tanımlarını da netleştirerek rol çatışmalarını azaltacaktır. 

Performans yönetim sistemine ilişkin yukarıda verilen bilgilerden hangisi veya hangileri doğrudur?


I ve II

I ve III

II ve III

I, II ve III

Yalnızca III


Yanıt Açıklaması:

Performans yönetimi uygulamalarının yöneticiler ve çalışanlar için sağladığı yararlar orta ve uzun vadede işletmenin bütünü açısından da birtakım yararlı sonuçlar ortaya koymaktadır. Bu sonuçlardan bazıları şu şekilde sıralanabilir: 

  • Öncelikle işletmenin bütüncül amaç ve hedeflerinin çalışanlarca anlaşılması ve paylaşılması mümkün hale gelir. İşletmeler performans yönetim sistemleri aracılığıyla çalışanların hedefleri ile işletmenin hedeflerini uyumlu hale getirebilirler.
  • İşletmenin iç çevresel faktörlerinin en önemlilerinden biri olan çalışanların stratejik bir unsur olarak güçlü ve zayıf yanlarının belirlenmesi mümkün olur. Bu belirlemelere göre uzun vadeli stratejik planlamalar yapılabilir. 
Yorumlar
  • 0 Yorum