Performans Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #933510

Aşağıdakilerden hangisi performans iyileştirmek için performans probleminin nedenlerinin doğru bir şekilde teşhis edilmesinde yapılabilecek bir çıkarımdır?


Eğer çalışan beklenilen tüm davranışları yerine getiriyorsa fakat sonuç elde edemiyorsa performans düşüklüğünün nedeni, onun kontrolünün dışındaki faktörlere bağlı olabilir

Çalışan düşük performansının çalışan kaynaklı olduğu durumlarda iş tasarımı/liderlik düzeltici eylem olarak değerlendirilebilir.

Eğer çalışan tüm yetkinliklere sahipse ve beklenilen davranışları yerine getiremiyorsa yönetici kaynaklı bir problemi olabilir

Çalışanın düşük performansı çalışan kaynaklı sebeplerden düşük olduğunda noktada yöneticilere özendirici teşvikler çare olabilir

Düşük motivasyon seviyeleri, beceri sorunlarını beraberinde getirebilir. Bu durumda eğitim/geliştirmeye başvurulabilir


Yanıt Açıklaması:

Performans iyileştirmek, ancak performans probleminin nedenlerinin doğru bir şekilde teşhis edilebilmesiyle mümkündür. Bu matristen şu tür çıkarımlarda bulunulabilir:
• Eğer birisi beklenilen tüm davranışları yerine getiriyorsa ve fakat sonuç elde edemiyorsa performans düşüklüğünün nedeni, onun kontrolünün dışındaki faktörlere bağlı olabilir. Bu noktada iş tasarımı/liderlik düzeltici eylem olarak değerlendirilebilir.
• Eğer birisi tüm yetkinliklere sahipse ve beklenilen davranışları yerine getiremiyorsa motivasyonla ilgili bir problemi olabilir. Bu noktada koçluk/özendirici teşvikler çare olabilir.
• Düşük yetkinlik seviyeleri, beceri sorunlarını beraberinde getirebilir. Bu durumda eğitim/geliştirmeye başvurulabilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum