Performans Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #935976

Misyonlarını belirleme aşamasındaki  işletmelerin aşağıdaki çekincelerin hangilerini dikkate almaları gerekmektedir?

I- Misyonun belirlenmesinin ve yazılı hale getirilmesinin çok kolay bir iş olduğunun bilinmesi.

II- Açıklanmış ve yazılı hale getirilmiş bir misyon işletmeyi bağlayabilir ve esnekliğini kaybettirebilir.

III- İçinde bulundukları iç ve dış koşullar o kadar hızlı değişmektedir ki, işletmelerin bu şekilde kendilerini bağlayıcı açıklamalarda bulunmaları her zaman doğru olmayabilir.

IV- Misyon bildirgeleri çoğu zaman bir iyi niyet ifadesi ve halkla ilişkiler aracı olmanın ötesine gitmemekte; pek çok işletmenin söyledikleri ile yaptıkları birbirini tutmamaktadır. Bu da zaman içinde işletmenin itibar kaybına neden olabilir.


I-II-III

I-II-IV

II-III-IV

I-III-IV

I-II-III-IV


Yanıt Açıklaması:

Misyonlarını belirleme niyeti olan işletmelerin aşağıdaki çekinceleri dikkate almaları ve kendi açılarından değerlemeleri yararlı olacaktır (Koçel, 2011:160,161): • Misyonun belirlenmesi ve yazılı hale getirilmesi kolay bir iş değildir. • Açıklanmış ve yazılı hale getirilmiş bir misyon işletmeyi bağlayabilir ve esnekliğini kaybettirebilir. • İçinde bulundukları iç ve dış koşullar o kadar hızlı değişmektedir ki, işletmelerin bu şekilde kendilerini bağlayıcı açıklamalarda bulunmaları her zaman doğru olmayabilir. • Misyon bildirgeleri çoğu zaman bir iyi niyet ifadesi ve halkla ilişkiler aracı olmanın ötesine gitmemekte; pek çok işletmenin söyledikleri ile yaptıkları birbirini tutmamaktadır. Bu da zaman içinde işletmenin itibar kaybına neden olabilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum