Portföy Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1034520

Geleneksel portföy yaklaşımında aşırı çeşitlendirmenin faydalı olacağına ilişkin görüşe rağmen, bazı sakıncaları olduğunu da belirtmek gerekir. Aşağıdakilerden hangisi veya hangileri bu sakıncalardandır?

I.Satın alınacak menkul kıymetler araştırılırken, taşıdığı riske bakılmaksızın, gerekli getiriyi sağlamayan menkul kıymetlerin de satın alınması söz konusu olabilir.

II.Çok sayıda menkul kıymeti kapsayan portföyün yönetimi güçtür.

III.Portföyde menkul kıymet sayısı fazla olduğu zaman, yapılması gereken analiz artar ve araştırma maliyetleri de yükselir.

IV. Küçük miktarlardaki menkul kıymetlerin sık sık satın alınması, büyük miktarlarda daha seyrek satın alınmasına göre daha fazla komisyon ödenmesini gerektirir.


I,II,III

II,III,IV

I,III,IV

I,II,ıV

I,II,III,IV


Yanıt Açıklaması:

kıncaları olduğunu da belirtmek gerekir. Söz konusu sakıncalar şunlardır:
1. Satın alınacak menkul kıymetler araştırılırken, taşıdığı riske bakılmaksızın, gerekli getiriyi sağlamayan menkul kıymetlerin de satın alınması söz konusu olabilir.
2. Çok sayıda menkul kıymeti kapsayan portföyün yönetimi güçtür.
3. Portföyde menkul kıymet sayısı fazla olduğu zaman, yapılması gereken analiz artar ve araştırma maliyetleri de yükselir.
4. Küçük miktarlardaki menkul kıymetlerin sık sık satın alınması, büyük miktarlarda daha seyrek satın alınmasına göre daha fazla komisyon ödenmesini gerektirir

Yorumlar
  • 0 Yorum