Profesyonel Yaşamda İmaj ve İtibar Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1280252

Doğu ve Batı medeniyetleri kültürel sistem olarak belirgin farklılıklara sahiptirler. Aşağıda verilen bilgilerden hangisi Doğu ve Batı medeniyetlerindeki kültürel farklılık ile ilgili olarak doğrudur?


Doğu toplumları genellikle direkt iletişimi ter­cih ederler.

Batı toplumları geniş bağlamlı ve girift kültür özelliklerine sahiptir.

Batı toplumları geniş bağlamlı ve girift kültür özelliklerine sahiptir.

Batı medeniyetinde verilmek istenen mesajlar daha kapalıdır, anlam cümlelerin ve kelimelerin içinde saklanmış durumda olabilir.

Batı me­deniyetinde kolektivizm, kendini geri planda tutma, hiyerarşi ve otoriteye itaat, maddi değerlerden çok manevi değerleri önemseme şeklinde temel farklılıklar gözükmektedir.


Yanıt Açıklaması:

Doğu ve Batı medeniyetleri kültürel sistem olarak belirgin farklılıklara sahiptirler. Kü­reselleşme ile birlikte medeniyetler arasındaki keskin ayrımlar yumuşamış olsa da bazı temel karakteristikler hâlâ korunmaktadır. Batı toplumları genellikle direk iletişimi ter­cih ederler. İletişim daha açık olup, mesajlar cümlelerin ve kelimelerin içinde net olarak ifade edilir. Bu yüzden batı toplumlarında müzakereci sonucuna odaklanarak, müzakere sürecindeki hedeflerini ona göre belirlerler. Doğu toplumları ise geniş bağlamlı ve girift kültür özelliklerine sahiptir. Bu nedenle, iletişim daha çok kapalı ve dolaylı bir şekilde gerçekleşmektedir. Doğu medeniyetinde verilmek istenen mesajlar daha kapalıdır, anlam cümlelerin ve kelimelerin içinde saklanmış durumda olabilir. Bu yüzden müzakere süreci batı toplumlarına kıyasla daha uzun sürebilir ve sonuca ulaşmak zorlaşabilir. Doğu me­deniyetinde kolektivizm, kendini geri planda tutma, hiyerarşi ve otoriteye itaat, maddi değerlerden çok manevi değerleri önemseme şeklinde temel farklılıklar gözükmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum