Profesyonel Yaşamda İmaj ve İtibar Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1213889

Bir profesyonelin mesleki gelişim aşamaları hakkında bilgi sunmak isteyen bir araştırmacının aşağıdaki ifadelerden hangisini kullanması uygun olmaz? 


Mesleki gelişim Ahi kültüründe yamak, çırak, kalfa ve usta (üstad) olarak sıralanmıştır.

Kişiler her bir mesleki aşamanın gereklerini yerine getirdikten sonra bir üst aşamaya geçmektedir.

Bir kişi mesleki aşamaya geçişte ölçme ve değerlendirmeye tabi tutulmakta ve layık görülürse bir üst aşamaya yükseltilmektedir.

Profesyonel kariyerin üçüncü aşaması yaşamdaki en kritik tercihin yapıldığı bir dönemdir.

Mesleki olarak başarılı ve alanında iyi bir çalışanın kariyerinin ilerleyen aşamalarında yönetici olması beklenmektedir. 


Yanıt Açıklaması:

Mesleki olarak başarılı ve alanında iyi bir çalışanın kariyerinin ilerleyen aşamalarında mutlaka yönetici olarak profesyonel yaşamına devam etmesi her zaman doğru bir tercih olmamaktadır. Çünkü uzmanlık ve yöneticilik farklı özellikler gerektirmektedir. Mesleğinde başarılı bir kişi yöneticilik özelliklerine sahip olmadığı hâlde yönetici olduğunda veya yapıldığında başarısız bir performans sergileyebilmektedir. Yöneticiliğe uygun olmayan bir uzmanı/çalışanı yönetici yapmak iki yönlü bir kayba sebep olmaktadır. Birincisi kıymetli bir uzman kaybedilmekte, ikincisi performansı düşük bir yöneticiye sahip olunmaktadır. Dolayısıyla doğru cevap E'dir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum