Profesyonel Yaşamda İmaj ve İtibar Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1286357

  1. Evsahibi ya da onur konuğu kumaş peçeteyi aldıktan sonra peçete alınmalıdır. Peçete sağ üst köşesinden tutularak açılmalı ve ikiye katlanarak kucağa yerleştirilmelidir. Kumaş peçetenin boğaza takılması veya tabak altına iliştirilmesi doğru değildir.
  2. Yemek tabağında istenmeyen cisimlerin çıkması halinde masadakiler de uyarılarak garsondan tabağı değiştirmesi istenmelidir.
  3. Çorbanın içine ekmek doğranmamalı, içimi sırasında kaşık tamamen ağza sokulmamalıdır. Çorba çok sıcak ise soğutmak için kaşık yardımıyla karıştırılmalıdır. İçim sırasında kaşık çorba kâsesinin içinde bırakılmalı, kâseye köprü yapılmamalı; çorba bitiminde kâsenin dibindeki çorbayı içmek için kâse eğilmemeli, kaşık kâsenin altındaki tabağın sağ tarafına konulmalıdır. Çorba kâsesinin altında tabak olmadığı takdirde çorba kâsesinin içinde bırakılmalıdır.
  4. Hıçkırık tutması durumunda, burun iki taraftan sıkıca kapatılarak nefes almadan yavaş yavaş bir bardak su içilmesi önerilmektedir. Geçmediği takdirde ise özür dileyerek lavaboya gidilmesi ve hıçkırık geçtikten sonra masaya dönülmesi uygun olacaktır.

Yukarıdakilerden hangileri doğru yemek kuralları arasında sayılabilir?


I-II-III

I-II-IV

I-III-IV

II-III-IV

I-II-III-IV


Yanıt Açıklaması:

Yemek tabağında istenmeyen cisimlerin çıkması halinde sessiz bir şekilde garsondan
tabağı değiştirmesi istenmelidir. Masadakilerin uyarılması yanlış bir davranıştır.

Yorumlar
  • 0 Yorum