Profesyonel Yaşamda İmaj ve İtibar Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1284533

I Kişinin eğitiminin, yatırımlarının di­rekt sonucu olan bilgi ve yetenekleridir.

II Cinsiyet, ırk, yaş gibi demografik özel­liklere de dayanabilir.

III Beşerî sermaye, insanların bilgi ve becerilerinin geliştirilmesine yönelik çabalar olup, entelektüel sermayeyi kapsar.

IV Ekonomistlere göre insan sermayesi teo­risi, bireylerin yetenek ve becerilerine dayanarak mevcut değerlerindeki artıştan meydana gelir.

Kişisel itibarı ortaya çıkaran nedenlerden biri olan insan (beşeri) sermayesi ile ilgili verilen bilgilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?


Yalnız I

I ve II

II, III ve IV

I, II ve IV

Hepsi


Yanıt Açıklaması:

İnsan (beşerî) sermayesi: İnsan sermayesi, kişinin eğitiminin, yatırımlarının di­rekt sonucu olan bilgi ve yetenekleridir. Ekonomistlere göre insan sermayesi teo­risi, bireylerin yetenek ve becerilerine dayanarak mevcut değerlerindeki artıştan meydana gelmektedir. Bu değer, kişiye üstünlük sağlayan bir değer olup, rekabet avantajı da yaratmaktadır. İnsan sermayesi cinsiyet, ırk, yaş gibi demografik özel­liklere de dayanabilir. Entelektüel sermaye ile karşılaştırıldığında beşerî sermaye, insanların bilgi ve becerilerinin geliştirilmesine yönelik çabalar olup, entelektüel sermayenin alt boyutlarından sadece biridir.

Yorumlar
  • 0 Yorum