Profesyonel Yaşamda İmaj ve İtibar Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1342982

Aşağıdakilerden hangisi yönetici-çalışan arasındaki ilişki için söylenemez?


Profesyonel yaşamda, çalışan bireyler açısından (ast veya üst olmasından bağımsız olarak) takınılması gereken ideal tavrın, “resmiyet” olması gerekmektedir.

Doğu toplumlarında, yönetici ile çalışanlar arasındaki güç mesafesinin, Batı  toplumlarına göre daha az olduğu sıkça dile getirilmektedir.

Yönetici-çalışan ilişkisinde yönetici, çalışana, yaptığı işin yetersiz olmasından dolayı olumsuz birtakım tepkiler gösterdiği zamanlarda çalışan, bu tepkiyi normal karşılamalıdır.

Çalışan, yöneticinin kendisine karşı sergilediği olumsuz herhangi bir davranışı, bizzat kişiliğine yöneltilmiş bir saldırı olarak algılamamalıdır. 

Yönetici-çalışan ilişkileri resmî bir boyutta yaşanıyor olsa da mesai saatleri sona erdiğinde bu roller sona erdirilerek samimi ve seviyeli bir sosyal ilişki kurulabilmelidir.


Yanıt Açıklaması:

“Her oyunun sonunda şah ve piyon aynı kutuya girer” atasözü, yukarıda yapılan
açıklamaları özlü bir şekilde ifade etmektedir. Özellikle Batı toplumlarında, yönetici ile çalışanlar arasındaki güç mesafesinin, Doğu toplumlarına göre daha az olduğu sıkça dile getirilmektedir. Bu durum sadece basit bir gözlem veya yorum düzeyinde kalmamış, yapılan bilimsel çalışmalarla da kanıtlanmıştır.

Yorumlar
  • 0 Yorum