Proje Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #749307

Proje kalite yönetimi ve alt süreçleriyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?


Proje kalite yönetim süreci üç alt süreçten oluşmaktadır

Kalitenin planlanması sürecinde projeye ait kapsam belgesinden elde edilen kapsam temel çizgisi, paydaşların görüşleri, maliyet ve zaman temel çizelgeleri, risk listesi, çevresel işletme faktörleri ve kurumsal süreç varlıkları girdiler olarak kullanılır

Kalitenin planlaması sürecinin sonunda kalite yönetim planı, kalite göstergeleri ve kalite
kontrol listeleri oluşturulur.

Kalite güvence uygulaması süreci problem ortaya çıkmadan önce hayata geçirilirken kalite kontrol uygulaması süreci ise problem ortaya çıktıktan sonra bu probleme karsı bir tepki olarak gerçekleştirilir.

Kalite kontrol sürecinde fayda/maliyet analizi, kalitenin maliyeti, kontrol grafikleri, kıyaslama, deney tasarımı, istatistiksel örnekleme, akış şemaları ve tescilli kalite yönetim yaklaşımları gibi araç ve teknikler kullanılabilir.


Yanıt Açıklaması:

A,B,C ve D şıkları doğru iken, E şıkkında verilen ifade yanlıştır. Çünkü kalite kontrol sürecindesebep ve sonuç iliskisi seması, kontrol çizelgesi, akış çizelgesi, sütunlu diyagram (histogram), pareto çizelgesi, uygulama çizelgesi, saçılım diyagramı, istatistiksel örnekleme, inceleme ve hata tamir değerlendirmesi gibi araç ve teknikler kullanılır. Fayda/maliyet analizi, kalitenin maliyeti, kontrol grafikleri, kıyaslama, deney tasarımı, istatistiksel örnekleme, akış şemaları ve tescilli kalite yönetim yaklaşımları gibi araç ve teknikler ise kalitenin planlanması sürecinde kullanılırlar. Doğru seçenek "E" şıkkıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum