Proje Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #389316

Proje ana planı içinde kaynak ihtiyaçları başlığı altında aşağıdakilerden hangisine yer verilir?


Beklenen kârlılık ve rekabet üstünlüğü bilgilerine yer verilir.

Proje için kullanılacak işgücü sayısı, gerekli özellikleri, eğitim ihtiyacı, yapılacak projeye özgü iş güvenliği ile ilgili yasal zorunluluklar sıralanır.

Projenin değerlendirilmesi için kullanılacak prosedür ve standartlar açıklanır.

Hazırlanması gereken raporlamalar, teslimatların taşıması gereken teknik özellikler, teslimat tarihleri, fikri mülkiyetler gibi konular yer alır.

Projenin hem maddi hem de operasyonel harcamaları tanımlanır ve her faaliyet ile ilgili maliyetler ve ekstra harcamalar listelenir.


Yanıt Açıklaması:

Beklenen kârlılık ve rekabet üstünlüğü bilgileri “genel bakış” başlığı altında yer alır. “İnsan kaynağı” başlığı altında; proje için kullanılacak işgücü sayısı, gerekli özellikleri, eğitim ihtiyacı, yapılacak projeye özgü iş güvenliği ile ilgili yasal zorunluluklar sıralanır. Projenin değerlendirilmesi için kullanılacak prosedür ve standartlar ise “değerlendirme yöntemleri” başlığı altında açıklanır. Hazırlanması gereken raporlamalar, teslimatların taşıması gereken teknik özellikler, teslimat tarihleri, fikri mülkiyetler gibi konular “sözleşme konuları” başlığı altında yer alır. “Kaynak ihtiyaçları” başlığı altında, projenin hem maddi hem de operasyonel harcamaları tanımlanır ve her faaliyet ile ilgili maliyetler ve ekstra harcamalar listelenir.

Yorumlar
  • 0 Yorum